Yüksek lisans bitirme tezim

Henüz çıkışımı alamadım ama, üç yıllık sürecin sonunda ortaya birşeyler çıkarıp yüksek lisansımı bitirme aşamasına geldim. Uykusuz ve sıkıntılı gecelerim biraz daha azalacak en sonunda :). Ne olduk şimdi biz bilmiyorum ama adam olma konusunda halen umutluyum.

Tezimin giriş bölümünü paylaşmak istedim:

Bu döküman konu olarak öğrenmenin günümüzdeki son basamağı olan mobil öğrenmenin kapsamı ve RFID teknolojilerinin mobil öğrenme yöntemine dahil edilmesiyle elde edilecek etkinlik ve verimlilik artışını işlemektedir. Standartlaşmış öğrenme yönetim sistemleri ile birlikte çalışabilir ve kablosuz bilgi sistemleri ile bütünleştirilebilir ortak bir RFID altyapısı gerçekleştirimi olan KABSRA projesi de üzerinde durulan konulardan biridir.
RFID teknolojisinin, geleneksel öğrenme yönetim sistemleri ile bütünleştirilmesiyle amacımız; farklı uygulama alanlarında kullanılabilecek, her an her yerde öğrenmeyi destekleyen ve uyarlanabilir öğrenme ortamları geliştirip, bunların aynı zamanda, içinde bulunduğu ortamın farkında, mobil ve standartlara uygun Egemobs gibi bir öğrenme yönetim sistemini oluşturmalarını sağlamaktır.


Anahtar Sözcükler: RFID, Mobil Öğrenme, Uyarlanabilir Öğrenme, LMS, SCORM, KABSRA, Egemobs

2 yorum:

Hades dedi ki...

Merhaba bitirme tezimi bu konudan aldım bana yardım edebilirseniz cok memnun olurum

Hades dedi ki...

bitirme tezımın konusu RFID 13.56 MHz de kimlik tanımlama sistemi RFID ile proje yapmıs bırı olarak bana yardım edebılır mısınız acaba?