Pasaport lar RFID ile "kod ve us-landırılıyor"

ABD pasaportlarında kullanılması düşünülen RFID teknolojisi için ilk adım Infineon firması ile atılmış. Pasaport içerisine gömülecek olan RFID çipi, kişiler hakkında bilgileri içereceği gibi sayısal resimlerini de saklayacak.

Firmanın beyanına göre bu çipler üzerindeki veri "50den fazla bireysel güvenlik mekanizması" ile korunacak. Örneğin, Temel Erişim Kontrolü (Basic Access Control (BAC)) teknolojisi ile okuyucunun çip üzerindeki veriye ulaşması için yetkilendirme yapılması sağlanmakta. Firmanın kullandığı çipler, 10 cm mesafeden veri transferi yapabiliyor. Yetkisiz okumaların engellenmesi için BAC'in yaninda, okuma voltajını değiştiren alıcılar, çip üzerindeki aktif koruyucu kalkanlar ve veriyi şifrelemede kullanılan karmaşık kodlama yöntemleri de firma tarafından kullanılan birkaç güvenlik yöntemi.

Infineon, bu yıl sonu itibariyle neredeyse tüm pasaportların RFID yetkin hale geleceğini tahmin ediyor. Ancak tüm bu güvenlik önlemlerine rağmen elektronik pasaportlar üzerinde ciddi tartışmalar olan bir konu. Almanya, Norveç, İsveç'in de aralarında bulunduğu 20 ülke bu teknolojiyi kullanmaya ve sınamaya başlamış olsa da, bu pasaportların güvenliğinin gerçekten nasıl sağlanabileceği açık kalan bir konu. Infineon firması, pasaport verisinin çözülebilmesi için bir milyar bilgisayarın bir milyar yıl çözüm için birlikte çalışması gerektiğini iddaa etse de; bazı güvenlik uzmanları, verinin çalınması için çözülmesi gerekmediğini vurgulamaktadır. Ortamda elektronik bir pasaport olduğunu algılamak bile bazı durumlarda yeterli bir tehdit oluşturacaktır.

Kaynak: http://www.tgdaily.com/2006/08/21/infineon_supplies_rfid_chips_to_us_government/

Hiç yorum yok: