TRT ve Miyazaki

TRT Aralık ayından beri Miyazaki filmleri gösteriyor. Bu kararı almada hangi TRT yöneticisi veya çalışanı etkili olduysa onu tebrik etmek gerekiyor. Laputa Uçan Kale gibi daha önce duymadığım Miyazaki filmini izleme şansını elde ettiğim için oldukça memnunum. Bu sayede Miyazaki filmlerini izlemeye tekrar başladım, Komşum Totoro ile başlayan izleme maratonum Prenses Mononoke ile devam edecek. Elimdeki tüm Miyazaki filmlerini sırasıyla izleyeceğim. Şimdiden içimde büyük bir heyecan oluşmaya başladı :). Bu arada TRT'deki gösterimler devam ediyor. Bu bağlantıdaki habere göre 20 Şubat Çarşamba akşamı reklamsız olarak 20:15'te Rüzgarlı Vadi filminin gösterimi var. Umarım TRT'nin bu gösterimleri devam eder.

Uçan Kale filminin en çok sevdiğim parçasını sizinle paylaşmak istiyorum



Bağlantılar:

6 yorum:

Goddess Artemis dedi ki...

Ben de yazıyı görünce, benim linklerden 1-2 örnek vereyim demiştim ama siz tamamının linkini vermişsiniz. Çok teşekkür ederim :o)

Yalnız çeviri ve seslendirme, ne yazık ki çok başarısız. Filmin ruhu kayboluyor diye, TRT'deki gösterimlerini izleyemiyorum.

Keşke orijinal lisanında yani Japonca ve düzgün bir çevirisiyle Türkçe altyazılı olarak yayımlasalar.

T. E. Kalaycı dedi ki...

:) Miyazaki'yi tanıma açısından yazılarınız oldukça faydalı, paylaşmanın gerekli olduğunu düşündüm bu yüzden.

Aslında Japonca izlemenin gerçekten farklı olduğu konusunda size katılıyorum ama TRT'deki seslendirmeleri diğer bazı kanallardaki kadar kötü bulmadığım için hiç yoktan iyidir diye düşünüyorum (ben yine de TRT'de izlediğim gibi ayrıca orijinal dillerinde tekrar izlemeyi tercih ediyorum). Bu gösterimler altyazılı izlemekten hoşlanmayan insanların (bu sayı oldukça fazla aslında) Miyazaki yapıtlarını tanımaları açısından oldukça önemli.

dilek dedi ki...

spirited away cok guzel.

http://en.wikipedia.org/wiki/Spirited_away

Adsız dedi ki...

TRT2'de geç saatlerde uzakdoğu ispanyol sinemasından güzel filmlere denk geliyorum bazen, altyazılı verildikleri de oluyor.
a
Altyazılı olmasa bile, Miyazaki filmleriyle hoş bir tanışıklık yaratılmış olacağı için, arada TRT'de böyle güzel şeyler olması sevindirici bir durum.

bir yönetmen seçip, filmlerini arka arkaya izlemeyi seviyorum ben de.. (: iyi seyirler..

Enis K. dedi ki...

Bayram tatilinde de her gün Miyazaki'nin çizgi filmlerini vermişlerdi.

Japonce seslendirmesine hayran olmakla beraber, Türkçe'si de felan değil.

Ghibli'nin bazı filmleri hakkında ben de birşeyler karalamıştım:
http://enisden.blogspot.com/search/label/Ghibli

Miyazaki'nin bütün filmleri güzel.
Bir "en iyi" karmasına girmez belki ama "Castle of Cagliostro" yu öneririm. Özellikle diğerler eserlerinden biraz daha farklı olduğu için ...

T. E. Kalaycı dedi ki...

Enis bey, önerdiğiniz gibi Castle of Cagliostroyu izleyeceğim. Ben oldukça değişik bir Miyazaki filmi olduğunu düşündüğüm Lupin III'ü izledim , izlemesi eğlenceli farklı bir tarzdı. Sırada Porco Rosso ve onun üstüne Howl's Moving Castle var. Bunları da izleyince Miyazaki listemi tamamlamış olacağım :) Ayrıca Lupin III'ün tüm bölümlerini izlemek gerek sanırım :S

http://www.listsofbests.com/list/484