Galata Kulesi

2003 yılında kpds için Ankara'ya gitmiştik. O zaman İzmir'de yapılmıyordu henüz. Sınavdan sonra da gezmek gerekiyordu haliyle. Ankara’da gezmek için akla gelen çok yer olmadığı için ulaşımı da kolay olan Ata Kule’ye gidelim demiştik. Kuleye çıkış 10 milyon lira’ydı. O yıl için, bir de öğrenciyseniz, yüksek bir rakamdı bu; İzmir Ankara tren bileti bile 7 milyon gibi bir tutarken bu rakamı ödemek istememiştik ve hemen aşağıdaki botanik parkını gezip dönmüştük.

Geçen yıl askerlik için yine Ankara’ya gidince Ata Kuleye çıkmayı tekrar denedim; çıkış ücreti 2 ytl olmuştu. Sadece 2 ytl. Çıktık tabi, hatta bizi ziyarete gelen herkesi de çıkarınca, ben 4-5 defa çıkmış oldum J Ankara’da bakacak bir şey olmadığını görmüş olduk her seferinde.

Bu yıl da İstanbul’a geldik, hemen tırmanacak bir kule aradım J Birkaç hafta önce bizi Galata kulesine götürdüler. İşte burası gerçekten güzeldi. 1348’den beri ayaktaydı ve etrafında görülmeye ve fotoğraflanmaya değer birçok kare vardı, 360 dereceyi dolaşmanız Ata kuleden daha çok zaman alıyor.

Kuleye İstiklal caddesinin sonunda, tünelin yanındaki sokaktan 5 dk yürüyerek ulaşabilirsiniz. Giriş ücreti 5 ytl, gitmenizi öneririm.

Hiç yorum yok: