Gözetleniyoruz!!!

Artık iyice gözetleniyoruz.


istanbul.indymedia.org kaynaklı haber (aynen aktarıyorum):

"GÖZETLENİYORUZ

Telekomünikasyon Kurumu(TK) ve Türk Telekom(TT) internet üzerinden yapılan tüm işlemleri izleyecek loglayacaklar(kayıt). Bu konuda gerekli yasal ve teknik düzenlemeler yapıldı işlem uygulanmaya başladı. (http://www.tk.gov.tr/Duzenlemeler/Hukuki/Kanunlar/2007/internetsuclari.pdf)

Türkiyedeki tüm İnternet Servisi Sağlayıcı şirketlere yasa gereği, (tanımları TK ve TT taradından kesinleştirilmiş) yüksek konfigürasyonlu bir adet sunucuyu TT ile senkronizasyon sağlanması amacı ile adaması zorunlu kılındı. Bu minvalde erişim sağlayıcı şirketler kullanıcılarının kimi sitelere erişimlerini engelleyecekler ve dahi internetteki tüm faaliyetlerini loglayacaklar. Bu –hash-lenmiş logları bir yıl saklamak zorundalar.

İzlenmek, loglanmaktan kaçış yok o zaman bizde fake(sahte) kayıt verebiliriz. Nasıl mı?

Proxy kullanarak, Proxy konusunda teknik bilgiler çeşitli bilişim portallerinden, arama motorlarından edinilebilir. İki adet browser(tarayıcı) yükleyin. Biri zaten İntenet Explorer oluyor, diğeride http://www.mozilla.org/ dan Firefox indirin. MS İnternet Explorer dan loglanmasında sakınca görmediğiniz adresleri gezebilirsiniz. Yahoo. Gmail Hotmail Gazeteler okullar vs vs … Firefox u da Proxy ye göre ayarlayın, iyi sörfler.

Ayarların nasıl yapilacağına ilişkin bilgi

http://bidb.comu.edu.tr/bilgiler/proxy.htm

Aşağıdaki adreste pek çok proxynin IP si var.

http://www.proxy4free.com/page1.html

http://www.aliveproxy.com/proxy-list/proxies.aspx/Turkey-tr Türkiye proxyleri ancak güvenilirliği şüpheli tabi. Zamana zaman erişiminin durabilir o noktada da IP değiştirin. Değiştirdiğiniz IP yi de aşağıdaki adreste test edebilirsiniz.

http://www.ip-adress.com/Proxy_Checker/

Ayrıca sadece sörf yapmak için http://www.anonymouse.org

http://www.trproxy.net/
da kullanılabilir. Ancak bu Proxylerden SSL kullanan sitelere giriş yapılamaz. Ticari Proxy paketlerinden

http://www.anonymizer.com/"

Hiç yorum yok: