bisiklet = uygarlık = yaşama saygı

Bisikletle ilgili haberler okudum. Ben bisikletimi kullanmayalı aylar oldu; insanlar ise bu buluştan en iyi şekilde yararlanmaya devam ediyorlar.

Radikal gazatesindeki haber şöyle diyor:
"16 milyon nüfuslu Hollanda'da insandan çok bisiklet var. 18 milyon bisiklet bulunan ülkede, bir Hollandalı iki tekerlek üstünde yılda 917 km.'den fazla yol yapıyor. Amsterdam merkez istasyonunda çok katlı bisiklet otoparkı, her köşede bisiklet parkı alanı var. Birçok politikacı ve kraliyet üyeleri bile bisiklete biniyor."

Ntv'nin sitesinde ise, 1800'lü yılların başında icat edilen bisikletin halen gelişmekte olduğunu gösterir bir haber ile karşılaştım.

"Ayakla sürülen bisiklete NASA talip

ABD’de Curtis DeForest adlı bir mucit tarafından icat edilen, normal bisikletten daha hızlı ve güvenli olan tuhaf görünümlü araç NASA’nın ilgisini çekti.

Buluşuna HyperBike adını veren ve normal bisikletin kusurlarını ortadan kaldırmak için bu aracı tasarladığını söyleyen DeForest, HyperBike’ı kullanmayı kuru mekanda yüzmeye benzetiyor.

Koltuğu bulunmayan, sürücünün ayakta durduğu araç, kolaylıkla saatte 80 km hıza ulaşabiliyor. Yaklaşık 2,5 metre çapındaki 2 tekerleğin birbirinden alttan 160 cm, üstten ise 65 cm uzaklıkta durması araca garip bir görünüm veriyor. Araçta kollar yardımıyla ilave güç de yaratılabiliyor."

Uygarlığın ve yaşama saygının göstergelerinden biri olarak kabul ettiğim bisiklet ve kullanımının yaygınlaşması ile ilgili bu tür gelişmeleri
ülkemizde de görmek isterdim.

1 yorum:

Switch dedi ki...

simdi ben bu algimi nasil basitlestiriim kardes? abi super bisiklet! burda olmana daha super ama:) de la cingenen.