eXe – eLearning XHTML Editor Programı

Öğrenme yönetim sistemlerinde kullanabilmek için standartlara uygun içerik geliştirebilen bir araç ararken, açık kaynak kodlu ve SCORM2004 standardını destekleyen eXe – eLearning XHTML Editor programını buldum.

SCORM2004 standardına uygun içerikleri oluştururken, standardın tanımlamaları dikkate alınarak, öğrenme içeriğini oluşturacak bileşenler birleştirilebilir, içeriğin neleri kapsadığını ve sırasını içeren “manifest” dosyası hazırlanabilir ve bunlar bir paket haline getirilebilir. Ancak bu yöntem oldukça uzun ve zaman alıyor. Bunun yerine, içerik geliştirmeyi kolaylaştırmak için geliştirilmiş olan ve SCORM2004 standardına uygun kurs içerikleri geliştirebileceğimiz, içerik yönetim araçları kullanılabilir. “eXe – eLearning XHTML Editor” programı bunlardan biri.

eXe programı, akademisyen ve öğretmenlerin, HTML ve XML gibi teknolojiler konusunda uzmanlaşmalarına gerek kalmadan web tabanlı öğrenme içerikleri hazırlamalarını sağlayan bir ortam sağlıyor. Açık kaynak kodlu olarak geliştirilen ve geliştiricilere açık olan eXe, SCORM2004 standardına uygun içerik geliştirme olanağı da sunuyor.


Hiç yorum yok: