Sağlık Raporu

Sağlık raporu almak gerekti, bunun içinde tam teşekküllü bir devlet hastanesi bulmak gerekti. İzmir gibi büyük yerde bir kaç tane devlet hastanesi olduğu için ulaşım açısından en kolay olanı seçmek istedim. Bu da Karşıayaka devlet hastanesiydi. Herşeyi ayarladık sabahın köründe uyandım, dolmuşa 7.30'da bindim, 8'de ordaydım. Hemen işlemleri başlattım. Parayı ödemek için (telefonla sormuştuk) veznede kuyruğa girdim. Evet ben kredi kartı geçiyordur diye düşünürken ilk şokla karşılaştım 160-180 YTL arası parayı nakit olarak vermemiz bekleniyordu. Yani kredi kartı geçmiyordu. Tam o esnada arkadaşımla konuşan bir bayan Eşref paşa belediye hastanesinde 60 YTL karşılığı raporu (aynı raporu) alabileceğimizi söyleyince biz de Karşıyaka devlet hastanesinden çıkıp telefonla aradık. Ve doğru olduğunu öğrendik. Alsancak'a doğru yola çıktık. Karşıyaka'dan doğrudan nasıl gidebileceğimizi bilmiyorduk. İlk önce belki daha ucuzdur diye Alsancak devlet hastanesine sorduk. Orası 129.5 YTL alıyormuş. O zaman dedik farz oldu, Eşref Paşa belediye hastanesine gidiyoruz. Ama orası da 8:00-10:00 arası kabul ediyormuş heyet raporu alacakları. Biz en azından bilgi alalım diye gittik ve 10:30 civarı vardık öğrendik. Günümüz böylece bitti (öldü, mahvoldu ne derseniz artık)

Ertesi gün sabahın köründe kalktım, ve hastaneye gittim. Önceki gün 1 dolmuş, 2 otobüs ve 1 metro seferi yapmıştım. Bugün doğrudan metro ile Basmane'ye gittim, oradan 10 dakikalık yürüyüş ile Hastaneye ulaştım. Ama yürümeyi tavsiye etmem, tırstırıyor :S. Hastanede hemen işlemleri başlattım, 3 fotoğraf önceki gün heba olmuştu, bugün de üç tane daha verdim. Ve idrar, kan tahlilleri için numuneleri verdim, röntgeni çekildim ve muayenelerin başlayacağı saat 11:00'e kadar beklemeye başladım. Orada aynı işlemleri yapmak için gelen 3 kişiyle oturup çay içtik, muhabbet ettik. Bu kadar farklı (benden) insanlarla muhabbet ilginç oldu. Farklı bir deneyimdi. İnsanların sıkıntılarını daha iyi anlamak için önemli bir deneyim. Aslında arada sırada böyle farklı mahalledeki (köylerdeki) kıraathanelerde insanlarla konuşmak gibi düşüncelerim oluyor ama tırsak yapımdan dolayı pek yapamıyorum. Neyse gelelim sağlık raporuna. 11:00 olunca oradan oraya koşturmaya başladık. Doktorlar muayene etmeden bir sorunun var mı diye sorarak imzaladılar. Bu arada röntgen, kan ve idrar tahlili yaptırmış oldum :) Saat 11:50 gibi işler bitti. Eğer gezmem gereken tüm poliklinikleri gezmeseydim ertesi güne kalacaktı öğleden sonra muayene yapmıyorlar diye duymuştum. Herşey bitti ve şimdi rapor için ertesi gün 13:00'da tekrar gitmemi istediler. Şu raporu alsam da kurtulsam demeye başladım. Bürokrasi şu son bir kaç aydır iyice bir sıkıntı yaratmaya başladı :(

Size tavsiyem rapor almadan telefonla bilgi alıp hazırlıklı gitmeniz. En ucuzunu bulun, üstünüzde yeterli para olsun.

Not:Sağolsun kan alan hemşirenin eli o kadar hafif ki kan aldığı yer bir süre şişti. Acaba bu normal mi ?

2 yorum:

Switch dedi ki...

walla ben endiselendim simdi.

İlker Kalaycı dedi ki...

"Burası Türkiye!" demek isterdim. Ama böyle diye diye bu duruma geldi. Her turlu alanın piyasalaşmasının, özelleşmesinin, sadece sağlıkta yansıması bu. Evet, anlaşılabiliyor; ama kabullenilemiyor. Kabullenilmemeli!!