Kübalı sanatçıların bildirisi

Bana gelen bir postayı paylaşıyorum :
"Kübalı sanatçılar 18 Eylül'de http://www.concubahoy.cult.cu sitesinde bir kampanya başlatarak dünyadaki tüm aydınları Küba ile dayanışmaya çağırdılar. Devrim tarihinin en büyük felaketiyle karşı karşıya olan ülke, hala süren ambargo koşulları altında, yıkılan evlerini, enerji altyapısını onarmaya, ağırlaşan gıda sorununu çözmeye çalışıyor. Kübalı aydınların bu kampanyasına kurumsal ve kişisel imzalarla katılarak destek verebilirsiniz. Maddi yardımda bulunmak isteyenler için de Küba hükümeti kısa süre önce bir çağrı yayınladı.

Kübalı sanatçıların bildirisi:

Gün Küba İle Birlik Olma Günüdür

Dünyanın Sanatçı ve Entelektüellerine Çağrı

Bizim ülkemizde bugün dramatik bir durum yaşamakta. Güçlü Ike ve Gustay kasırgaları, adadan geçişi esnasında, sadece sekiz günlük bir sürede, ülkenin gıda üretimine ve ulusal topraklarda bulunan, ekonominin temel direği sektörlerin tamamını vurdu. Can kayıpları asgari düzeyde olmasına rağmen, konutlar harabeye döndü, okullar ve kültürel kurumlar şok edici bir şekilde yıkıldı.

Bu trajik durum karşısında bile Amerika Birleşik Devletleri, bu ülkede yaşayan Kübalıların, adadaki ailelerini ziyaret etme ve yardım gönderme taleplerini, sert bir şekilde engellemeyi sürdürüyor. Küba, elektrik hatları ve konutların onarımı için gerekli malzemenin bu ülkeden satın alınmasına ve gıda ürünlerini tedarik edebilmemiz için Amerikan şirketlerine, bizim ülkemize ticari kredi açma izninin, en azından böyle bir dönemde verilmesini talep etti. Bu talebe karşılık Bush yönetimi, ekonomik ve finansal ambargo politikasını öne sürerek, bize komik bir yardım teklifinde bulundu. Bu cevap, içinde bulunduğumuz özel durumda öncekilerden daha ahlaksız ve daha fazla acımasız oldu.

Ülkemize yardım etmeye, bizim ile dayanışma eylemlerini yükseltmeye, Amerika'nın ülkemize uyguladığı cezai ablukayı acilen kaldırmasını talep etmeye, dünyanın her tarafındaki sanatçı ve entelektüelleri duyarlı olmaya çağırıyoruz.

http://www.concubahoy.cult.cu"

Hiç yorum yok: