Amarok

Linux kullanmaya başladığımdan beri Gnome kullanırım. Ayrıca müzik dinlemek için her zaman XMMS kullanımını tercih eder(d)im. Bu alışkanlık Windows'taki winamp alışkanlığından kalmış olsa gerek. Son bir yıldır aktif olarak sadece Linux ve Gnome kullanıyorum. Bu süreçte çok farklı araçlar tanımaya başladım. Bunlardan en önemlisi sıkı bir KDE kullanıcısı olan Cumhur'dan öğrendiğim Amarok. XMMS hayranı biri olarak Amarok ile ilk karşılaştığımda uzun bir süre kullanmamıştım. Ancak last.fm ile tanışıp hızlı bağlantıyla radyo dinlemeye başlayınca Amarok'un last.fm desteği sayesinde Amarok ile ilişkilerim düzeldi. Ve şu an gnome kullanmaya devam etmeme rağmen Amarok kullanıyorum. Peki neden hala Amarok kullanıyorum derseniz işte süper bulduğum özellikleri:
  • Bir kere MusicBrainz desteği sayesinde adı tam olarak yazılmamış olan müziklerimin üst bilgilerini elde edebiliyorum.
  • last.fm desteği sayesinde dinlediğim parçalar last.fm'e yüklenerek oradaki müzik dinleme kişiliğim şekilleniyor.
  • Tüm müziklerimi tarayarak kolleksiyonlar ve albümler şeklinde sınıflandırması hoşuma gidiyor.
Bu özellikleri bana yetiyor. Tüm özelliklerini inceleyerek beğenirseniz, kullanmıyorsanız kullanmaya başlayabilirsiniz.

Last.fm kullanıcı sayfam

2 yorum:

gCg dedi ki...

KDE masaüstünde AmaroK gerçtekten yeri doldurulamaz bir uygulama ancak Gnome kullanıcıları için sisteme qt programı kurmak bir yana çalıştırmak başka bir yana eziyet olabiliyor. Bunu düşünen arkadaşlar ise AmaroK un GTK portu denilebilecek Exaile i geliştirmişler. Henüz amaroK kadar çok özellikle gelmiyor ancak last.fm, collection, cover art, usb mass storage, iPod support, wikipedia bilgisi , şarkı sözleri, ve ekstra python ile geliştirilebilen plugin desteği gibi en temel özellikleri barındırıyor.

T. E. Kalaycı dedi ki...

Exaile'ı Daha önce duymamıştım. Hemen inceleyeyim. Gerçi amarok'a bu kadar alıştıktan sonra değiştirmek zor olabilir ama özgür yazılım kullanmak değişime uyum sağlamayı gerektirir diye düşünüyorum :) Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.