Sıcak Pazar

Uzun zamandır böyle boş bir yazı yazdığımı sanmıyorum. Şimdiden uyarıyorum bu yazıyı okuduktan sonra size bir şey katmadığını düşünebilirsiniz. Günlüğün amacını birşeyler katmak olarak ele alırsak bu yazıyı okurken geçireceğiniz vakit boşa gitmiş olabilir. Çünkü bu yazıda kendimden, üzerimdeki yağ izlerinden, gnome'u bırakmaya başlamamdan ve son olarak Starcraft 2'den bahsedeceğim.

Bugün aylar sonra geçen hafta temizlemeye başladığım bisikleti bakımdan geçirdim ve yağladım. Ellerim, kollarım hep yağ oldu. Bisikleti bakıma aldım ama henüz sürmedim. Birazdan çıkıp sürmeye kararlıyım. Sanırım akşam duş alsam da bu yağları üzerimden atamayacağım. Tam bu satırları yazarken dışarıda "öküz" bir amcam sanırım çocuklara "heyt heyt" diye bağırıyor ve tüm dikkatim dağılıyor.

Evet, uzun zamandır delice kullandığım gnome'u evdeki bilgisayarımda yavaş yavaş terkediyorum. Xfce'ye (bu yazıyı oradan yazıyorum) geçtim. Temel ayarları yaptım. Neden mi geçiyorum? Bellek problemlerinden ve sürekli çalışan CPU fanından. Xfce'de fan o kadar çok çalışmıyor :) Gerçi en çok belleği firefox yiyor ama gereksiz gnome programlarından dolayı aşırı ısınan makinenin kendisini kapatması hiç hoşuma gitmiyor. Mesela Championship manager veya Starcraft oynarken kapanan bilgisayarın ne tür küfürler etmenize (yok ağır küfürler etmiyorum) sebep olacağını düşünebilirsiniz. Tam sıkıştırmışsınız Zerg'leri alacaksınız ayaklarınızın altına ve işlemcinin zaten susmayan sesine ek olarak pat diye kendini kapatan bir bilgisayar. Muhteşem bir son :)

Son olarak Starcraft 2. Bu konuda ayrıntılı yazı yazmayacağım. Ama söyleyeyim, taşınabilir diskimde bir FAT partitionu üzerine XP kurabilir miyim diye düşünmeye başladım. Vakit bulunca yapabilirim hiç belli olmaz. Ama en büyük korkum bilgisayarımın kaldırmaması olacak. Bakarsınız sırf Starcraft 2 için, çıktığı zaman bilgisayarımı yükseltirim :S

2 yorum:

Osman Rastgeldi dedi ki...

Emre selam,

Ubuntu'da Starcraft'ı wine kullanarak mı oynuyosun yoksa direkt Ubuntu'da çalışan bir versiyonu mevcut mu? Bu konuda biraz bakınmıştım Google'da geçenlerde. Genelde millet wine ile çalıştırıyor ben de bunu pek istemiyorum...

T. E. Kalaycı dedi ki...

:( Wine kullanarak çalıştırıyorum. Seste oluşan pürüzleri saymazsam windowsda oynadığımdan pek farklı olmuyor :)