Hibernate nedir?

Hibernate (1):Kış uykusu demek, bilgisayarı hibernate ettiğiniz zaman güç düğmesiyle kaldığınız yerden devam edecek şekilde tekrar açabilirsiniz.

Hibernate (2): Java için geliştirilmiş olan (NHibernate adında bir de .NET versiyonu vardır) nesne/ilişki eşleme işini yapan, ücretsiz, özgür (LGPL lisansına sahip) bir yazılımdır. Nesne tabanlı alan modelini geleneksel ilişkisel veritabanına çevirmeye yaramaktadır.
Hibernate verilerin saklanması, güncellenmesi, silinmesi, vb. işleri nesne tabanlı modele göre kolaylaştırmak için kullanılmaktadır. Kalıcı sınıfları oluşturup (basit veri sınıfları) bu sınıfları XML kullanılarak eşlenmiş veritabanı tablolarına ve sahalarına kaydetmek için kullanılır.


Benim bu açıklamaları yazmamın tek amacı google aramaları sonucu (hibernate nedir araması yapanlar) bu siteye gelenlere (henüz biz hibernate ile ilgili güzel bir belge hazırlayamadık (hazırlamayı da düşünmüyoruz hibernate'i çok hantal buluyoruz :P ) diye) bilgilendirme ve yönlendirme sağlamak.

Aşağıdaki siteler size Hibernate framework'u hakkında gerekli bilgilendirmeyi daha iyi yapacaktır:
http://files.getdropbox.com/u/1570604/skfiles/kurumsaljava8.pdf

5 yorum:

Adsız dedi ki...

çok dürüst bir yazı olmuş:)

Adsız dedi ki...

yazdıklarınız mantıklı olabilir ama yiğidin de hakkını vermek lazım bence.

Mustafa YILDIRIM dedi ki...

hocam hibernate i yavaş bulduğunuzu söylemişsiniz yerine tavsiye ettiğiniz nedir?

T. E. Kalaycı dedi ki...

Bu yazıyı yazdığımda Hibernate'i oldukça hantal buluyordum, gerçi şu an bile çok tercih etmiyorum ama artık standartlaşmış bir teknoloji sayılabilir. Onun yerine daha güncel ve kullanışlı olduğunu düşündüğüm ve küçük projelere daha uygun olan Java Persistence API'yi tercih ediyorum.

nercan dedi ki...

Süper yavaş :( bende aylardır uğraşıp Nhibernate kullanarak yazdığımız uygulamayı hızlandırmakla görevlendirilmiş kurban yazılımcıyım. Paylaşım için teşekkürler ama linkler patlak :)

Kullanmayı düşünen varsa ORM nin R sini kaldırıp kullansın
Tabi bi işinize yararsa :)