İlk önce ben bu komutları Ubuntu GNU/Linux üzerinde komut satırından girerek gerçekleştirdim. Diğer linux makinelerde farklı olabilir. Ancak az biraz araştırma ile bu komutların ve dizinlerin sizin makinedeki yolunu bulabilirsiniz. (Bu komutları root ile çalıştırdım)
Aşamalar:
- İlk önce repository olarak kullanacağımız dizini bir yerlerde (benim tercihim önceki repositorylerle aynı yer olmasıdır) açarız (/var/lib/cvsd altında cvsrep klasörünü yaratmak)(mkdir cvsrep)
- Daha sonra bu oluşturduğumuz dizini CVS repository olarak ilklememiz gerekli, böylece bu dizin bir repository olarak davranabilsin. (cvs -d /var/lib/cvsd/cvsrep init)
- Bu noktada duralım ve bu repositoryi ayar dosyamızda tanıtalım. Ben bu hatayı bulana kadar bayağı araştırdım. Bu işlem /etc/cvsd.conf dosyası içerisine Repos cvsrep satırını ekleyerek yapılmaktadır. Bu satırı diğer Repos satırları altına o örneklere bakarak ekleyebilirsiniz. (pico /etc/cvsd.conf)
- Bu repository için kullanıcı ekleyelim, yoksa kimse giremiyor sanırım. (cvsd-passwd /var/lib/cvsd/cvsrep +kullanici) Bu komutu girince şifre sorulacak o şifre bu kullanıcının bu repository'i kullanırken kullanacağı şifre olacak. Ona göre ;)
- Ve şimdi cvsd wrapper'ini tekrar başlatıp yeni repository ayarlarının etkili olmasını bekliyoruz. (/etc/init.d/cvsd restart)
- Ve şimdi bu repository'mizi test edebiliriz: cvs -d :pserver:kullanici@localhost:/var/lib/cvsd/cvsrep login Bu komut başarılı bir şekilde çalışırsa hiç bir hata vermezse bu başardık demek oluyor. Hata verirse artık ne yazıyorsa google'a yazıp aratmak kalıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder