EgeMobs - Ege Mobil Bilgilendirme Sistemi Projesi

Bu proje hedef projelerden biriydi. Başladık, ortalarına geldik, sonra birden durduk; bunu yapmışken neden bunun gibi bütün projelerde aynı yapıyı kullanmayalım ki dedik, ve Kabsra yı yapmaya karar verdik. böylece Egemobs, Kabsra yı kullanarak çalışacak ikinci bir proje haline geldi.

Egemobs yine ilk tasarım amacına hizmet edecek şekilde geliştiriliyor. Özetlemek gerekirse:

EgeMobs, SCORM standardına uygun, mobil cihazları destekleyebilen ve RFID teknolojisini kullanarak kullanıcı uyumlu bilgilendirme sağlayabilen bir öğrenme sistemi olarak tasarlanmıştır.



Burada öncelikli hedef SCORM standardına uygun bir m-öğrenme sistemi geliştirmek ve bu sistem ile RFID teknolojisini bütünleştirerek kullanıcı uyumlu, konum bilgisini göz önüne alarak bilgilendirme sağlayabilen çevresel farkındalığa sahip bir öğrenme sistemi oluşturmak ve bu sistemin farklı alanlarda da kullanılabilmesini sağlamaktır. İkinci hedef ise bu özelliklerle oluşturulacak altyapı üzerinde çalışabilecek bir kampüs içi bilgi edinme sisteminin gerçekleştirimini sağlamaktır.

EgeMobs, kampüs içi bilgilendirme sistemi olarak çalışacak ve sisteme giriş izni verilmiş kullanıcıların bina girişlerinde kimliğinin ve konumunun RFID yardımı ile tanımlanarak bina ile ilgili bilgi, prosedurler, alınabilecek hizmetler v.b. hakkında öntanımlı öğrenme mobil araçlarına uygun şekilde bilgi verilmesini sağlayacak bir projedir. Bu şekilde kullanıcılara, kullandıkları mobil cihazın uyumluluğuna göre bina planları gibi grafiksel verilerin gönderilmesi dahi mümkün olabilecektir.

Hiç yorum yok: