Java geliştiricilerinin bilmesi gereken 10 şey

Bir yazıda bütün Java geliştiricilerinin bilmesi gereken 10 şey yazılmış. Bu tarz yazılar, 10 şey, 20 şey, hiç bir şey gibi şeyler çok çıkıyor biliyorum. Yine de paylaşmak istedim. Üzerinde tartışabiliriz, yanlarına yazdıklarımın bir kısmı kendi düşüncelerimdir.

  1. Java'nın ve Nesne Yönelimli Programlamanın hemellerini hatırlayın: Hatırlayın yerine hiç unutmayın demek daha doğru olur sanırım. Buna karşı çıkacak birini de düşünmüyorum.
  2. Teknoloji kümenizi bilin: Evet, hızlı yazılım geliştirmek, tekerleği tekrar tekrar tasarlamamak, uygun hedef uygun ortam ve teknoloji kullanabilmek için Java'yı, sanal makinelerini, farklı teknolojileri, kütüphaneleri bilmek yararlı olacaktır.
  3. Farklı J2EE anaçatıyla denemeler yapın: Spring, EJB, vb. farklı J2EE teknolojileriyle denemeler yapıp, uygun olanı seçmeniz iyi olacaktır.
  4. Bir betik dili öğrenin: Mutlaka Java içerisinde kullanabileceğiniz hatta başka zamanlarda da kullanabileceğiniz bir betik dilini öğrenin (bence Python öğrenin :D )
  5. Web servislerini nasıl geliştireceğinizi öğrenin: Web servisleri yükselen trend olduğu söylenen ve IBM, Sun gibi büyük firmalar tarafından "pompalanan" şeyler. Gerçekten iyice öğrenin, kullanım gerektiren zamanlarda kullanın.
  6. Multithread kavramlarını ve uygulamanızda ne zaman kullanmanı gerektiğini öğrenin.
  7. JDBC ve JPA ile veritabanı geliştirme: Buna açıklama gerekmez sanırım :)
  8. AJAX ve İstemci tarafında çalışan bir betik dilini (JavaScript) öğrenin.
  9. Java'nın rakiplerini öğrenin (.NET, Ruby, vb.) ve en iyi IDE hangisidir tartışmalarından uzak durun.
  10. Ant (hatta MAVEN) öğrenin, Tomcat vb. bir uygulama sunucusunu kavrayın.
Ağırlıklı olarak web tabanlı veya J2EE uygulamalar için belirlenmiş bu maddeleri dikkate almak yararlı olacaktır :)

Hiç yorum yok: