Kısa kısa

1. Aşkın diyalektiği konusunu aratırken (ne alaka demeyin merak ettim arattım :) ) Ulus Baker'in Spinoza ve Aşkın Diyalektiği ile karşılaştım. Ulus Baker ismiyle tanışmış oldum. Varolan yazılarını okumaya çalışacağım. Bir kaç aydır etkin olarak felsefe, özellikle Türkçe felsefeciler ararken karşıma çıkan bu isim oldukça iyi oldu (Ahmet İnam'ı okuyordum mesela).

2. Avatar - Son Hava Bükücü çizgi filmine sardım. İlk sezonunu bitirdim, ikinci sezonun yarısındayım. Amerikan Nickelodeon kanalı tarafından yapılan Amerikan kaynaklı bir animasyon. Miyazaki'den ve Japon Anime kültüründen oldukça etkilenmiş bir yapım. Başarılı olduğunu söyleyebilirim.

3. 13. İzmir Kitap Fuarı 19-27 Nisan arası ve ben almak için kaydettiğim kitap listesine baktım 23 tane kitap yazmışım. Bir de fuarda gezerken bu listeye eklenecek kitapları düşününce bütçemin iyice sarsılacağı kesin :) 23 Nisan Çarşamba günü resmi tatil olur ve okula gitmem gerekmezse sanırım o günü fuara ayıracağım :)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba hocam,
Evet Avatar gerçekten başarılı, özellikle konu olarak bayağa güçlü denebilir. Birçok alışıldık 4 element hikayelerinin çokluğuna nazaran insanı farklılığı ile çeken bir anime:)

T. E. Kalaycı dedi ki...

Çok fazla Anime serisi takip eden biri olmadığım halde beni etkisine aldı ve zaman ayırmama neden oldu, bunu da içerdiği karakterlerin derinlemesine işlenmiş olmasına bağlıyorum ben :)