Yeniden Bisiklet

İzmir körfezi etrafınca, Bostanlı'dan Altınyol, Alsancak, Konak ve Inciraltı yolunu izler, ya da Bornova'dan Inciraltına körfezin güney kıyılarında dolaşırdık bisikletlerimizle. Günboyu sürerdi, yemeği gezmesi de içinde.

İzmir gibi değil İstanbul, ama uğraşınca oldu, açılışı yaptık, Maltepe'den Modaya kadar kısa ama keyifli bir tur attık akşam. Dalgalar da coştu, yıkadı bizi bisikletlerimizle.

Bisiklet kullanabilmek için çaba gerekiyor; çaba göstermek için bisikleti çocukluğumuzda kalan hali ile değil, birbiriyle uyumlu parçalardan oluşan bir sistem; mekanik, basit, hızlı, zorlu, keyifli ve sağlık için gerekli görmek, düşüncemizi bu yönde geliştirmek gerekiyor.

Bisikletin insan ile uyumu giderek artıyor: güçlü ve hafif kadrolar, gelişmiş Vites, pedal ve fren sistemleri ve kolay taşınabilirlik. Okuyarak başlayabilirsiniz:

Fren

Pedal

Genel

1 yorum:

T. E. Kalaycı dedi ki...

İzmir'deki bisikletler kullanılmaya kullanılmaya o kadar yıprandılar, paslandılar ki 20TL'ye herbirini elden çıkarmayı düşünüyoruz. O kadar bakımsız bırakmışız ki süreç içinde, artık hiç bir işe yaramıyor parçalar. Bir taraftan da değişen parçalar, gelişen parçalar ve teknolojinin de etkisi var elbette. Anılarımızın değeri midir peki 20TL? Elbette hayır :)