Eclipse 3.5 ve Visual Editor

Daha önce de benzer yazılarım oldu (şu ve şu), Eclipse için Visual Editor eklentisi kullanıcıları için vazgeçilmez bir eklenti bence. Bu nedenle önemli gelişmeleri duyurmaya çalışıyorum. Eclipse 3.5 (Galileo) için Visual Editor'ün 1.4 sürümü çıkmış. Güncelleme yöneticisi ("Update Manager")'nde http://download.eclipse.org/tools/ve/updates/1.4/ adresini kullanarak rahatlıkla kurabiliyorsunuz.

Kaynak: http://wiki.eclipse.org/VE/Update

2 yorum:

Mehmet dedi ki...

Slm,

Sayfanda mail adresini göremedim ve buraya yazıyorum. Ben cep telefonları,palmler taşınabilir aygıtlar için bir program yazmak istiyorum. Bu programa yani telefona gelen verileri telefonun hafızasında veritabanında saklamak istiyorum. Bunu hsql veya sqlite veya derby ile yapabilirmiyim. Perst lite die birşey var sanırım java me altında kullanabildiğimiz. Java'da da daha yeni sayılırım. ilk projem bu olacak.
Yapmak istediğim şey ise bir mobil anket sistemi; sunucudan aldığım anket sorularını cep telefonunda oylatmak ve bu verileri telefonda saklatmak. Kullanıcı telefonda toplanan verileri istediği zaman eşleme yaparak sunucuya gönderecek. Burada cevaplanan anket kayıtlarını telefonda saklamam gerekli. İŞte bu işlem için RMS yeterli olurmu yada javame tarafında kullanabileceğim bir veritabanı varmı sizden cevap bekliyorum
e-mail adresim: emehmet@hotmail.com

T. E. Kalaycı dedi ki...

Merhaba,

J2ME persistence framework diye aratınca bağlantılar çıkıyor google'da. Daha önce hiç kullanmadığım ve denemediğim için yanıt veremiyorum, ama normal J2SE veya J2EE kalıcı katman kütüphaneleri işini görmeyecektir. Bu işin bir çözümü mobil tarafta basit bir dosyada tutup eşlemeleri gönderdiğin sunucuda kalıcı katman kullanmak olabilir.