Reddit neden Python kullanıyor

Bir günlük yazısında gördüğüm bir konuyu paylaşmak istiyorum. PyCon'da Reddit sunumu esnasında Reddit'in neden Lisp'ten Python'a geçiş yaptığına dair bir soru gelmiş. Geçiş amacı çok ilginç olmamakla beraber, reddit geliştiricileri Python'da kalmaları için iki önemli gerekçe sunmuşlar:
  1. Çok sayıda kütüphane barındırması: "Geliştirme esnasında bir çok yeni teknoloji ve mimari öğreniliyor. Örneğin bağlantı havuzlarını anlamadığımız zaman anlayana kadar var olan bir geliştirme havuzu kütüphanesi kullanıyoruz, iyice anlayıp kendi bağlantı havuzumuzu geliştirene kadar kullanmaya devam ediyoruz. Kendi web frameworkümüzü yazana kadar başkasınınkini kullanıyoruz".
  2. Python okunabilirliği ve yazılabilirliği: "Yeni çalışanlar aldığımızda sadece 'yazdığınız herşey Python'da olmalıdır" diyoruz sadece. Böylece sadece okuyabiliyoruz. Odanın diğer köşesinden ekrana bakarak yazdıkları kodun iyi veya kötü olduğunu anlayabiliyoruz, bu muhteşem bir şey. Çünkü iyi Python kodu çok bariz bir yapıya sahip. Bu yaşamımızı kolaylaştıran bir özellik. Python ifade etmesi kolay, okuması kolay, yazması kolay bir dil."
Kaynak: http://brainsik.theory.org/.:./2009/why-reddit-uses-python
(Hızlı bir çeviri yaptım, dileyen İngilizce aslında okuyabilir)

Hiç yorum yok: