Bağımlılık

Şimdi bugün internet kopmasıyla genel olarak yaşadığım sıkıntılardan birini yaşadım. İnternete olan bağımlılığımı yine farkettim (Evet Alternatif yaşam günlüğünde yazar olarak gözüken biriyim. Ancak daha çok teknik detaylarıyla uğraşıyorum. Pek alternatif bir hayat yaşadığım söylenemez.). Bu vesileyle şu soruyu sorma ihtiyacı duydum; sürekli olarak açık kalan siteleriniz var mı?

Evet benim var, sürekli takip ettiğim mutlaka açık olan siteler var. Önceden bu sayı daha fazlaydı. Sürekli olarak (günde en az bir kere) baktığım siteleri (özellikle haber ve günlük şeklinde olanları) google reader yardımıyla tek sayfada toplamayı başardım. Bu Firefox üzerinde tab çokluğu ve siteleri sürekli açma sıkıntımı aşmama yardımcı oldu. Şimdi en azından 4 tab (gmail, reader, pandora ve okunması gereken ama zaman bulunamayan en az 1 yazı) sürekli açık olarak kalıyor. Arada sırada da her ne kadar nefret etsem de milliyet'i açmadan duramıyorum. Bu bağımlılıktan da kurtulmayı istediğimi pek söyleyemem. İnternet o hale getirdi ki artık haberleri okumasam çıldıracakmışım gibi hissediyorum :P (tamam bu biraz abartı) Gerçi benim durumum da iyi sayılır. En azından msn bağımlılığım yok :)

7 yorum:

Serkan Güneş dedi ki...

Selam Emre,

Eger cok tab ya da sayfa acmaktan biktiysan. Google kisisel sayfasini ya da www.netvibes.com kisisel baslangic sayfasini kullanabilirsin. Kucuk araclar sayesinde istedigin herseyi bir yerde topluyorsun. Yani gmail ve google reader'i ayni yere koyabilirsin :).

T. E. Kalaycı dedi ki...

Hemen hesap açtım deniyorum. Şu açık tab sayısını iyice azaltmak hoşuma gider.

Switch dedi ki...

Dur ben de deniim. Bagimli deiim ben!
Abi firefox dedindi bi de dimi? :)

Cok guzel soyledin bu arada, sevdim.

Switch dedi ki...

Serkan,
walla ne guzel bi tavsiye oldu bu. Hesap actim bende, deneme halindeyim. Super.
Cok tesekkuler!

Unknown dedi ki...

Opml dosyalarınızı upload ederseniz çok hoş olur.

Serkan Güneş dedi ki...

Selam,

Umarim web programi isinize yaramistir. Ben simdiden soyleyeyim programin kendisi de aliskanlik yapiyor. Emre'nin daha sonraki yazisini tahmin edebiliyorum. "NetVibes'i acmadan duramiyorum aliskanlik yapti" gibisinden :).

Neyse saka bir yana bir program firefox ve IE'de sorunsuz calisiyor. Yeni surumu cikti gecenlerde ve kolonlarinin boyunu da degistirebilirsiniz artik. Kullanmasi cok zor degil fakat bi sorun yasarsaniz ve yardim isterseniz bana bi mesaj atabilirsiniz. Emre bu arada neden bilmiyorum ama blog sayfanin rss'i calismiyor baska okuyucular yardimiyla basliklari alabiliryorum fakat yazinin icerigi gelmiyor. Ufak bi ayar yapmak lazim.

T. E. Kalaycı dedi ki...

Merhaba,

Feed boyutunu kısa yapmıştım. Şimdi değiştirdim, tüm yazılar gelecek şekilde ayarladım. Bu arada netvibes'e iyice alıştım. Reader falan kullanmıyorum artık ;)