Nerd ve Geek arasındaki 10 Fark

Bunu yazmadan önce Nerd ve Geek terimlerinin Türkçe'sini ve anlamlarını vermem gerekiyor. Hemen sözlükte aratalım:
Nerd:İnek Öğrenci
Geek: Garabet (!!!!????!!!)
İngilizce anlamlarını incelersek bunlardan daha geniş anlamlara sahip olduklarını görüyoruz. Her ikisi de günümüzde bilgisayar başından ayrılmayan, "Bir dolap köşesiyle iyi bir bilgisayar verilip onu biraz makarnayla beslenince kusursuz bir mutluluğa eren" (Bkz:Linus Torvalds- Yalnızca eğlenmek için sf. 96), asosyal (evet bu çok önemli düşünün ki bazen iküç gün boyunca evden sadece evde bir şey kalmaması durumunda ayrılmak zorunda kalıyorsunuz, gerçi artık internetiniz varsa internet üzerinden market alışverişi bile yapabiliyorsunuz :D ) kişiliklere verilen isim. Peki bu konuyu ben niye irdeliyorum? Kendimi bazen bir "geek" gibi gördüğüm oluyor onun ötesinde günümüzde metroseksüellerden sonra nerdoseksüel (böyle bir şeydi sanırım) erkeklerin ilgi çekmeye başladığını bir magazin programında (evet benim de magazin programı izlediğim oluyor) görünce ya dedim iyi de bizim gibi hayatını "geek"liğe (özür dilerim ama garabet kelimesini kullanmayacağım) adamış insanların sahte "geek"ler yüzünden (sırf kız tavlamak için geek'lik yapanlar- ki asosyal kişilik durumunda kızları tavlamaya çalışmak bir çelişki yaratacak gibi geliyor bana) morali bozulacak ve kendi kişiliklerini kaybedecekler diye düşündüm. Neyse fazla içimi dökmeye devam etmeden size bulduğum geek ve nerd farklarını yazayım:
10- GEEK'ler terbiyesiz şakalara kırmızı bir yüzle kıs kıs gülerken, NERD'ler saatlerce sürecek kontrolsüz gülme krizine yakalanırlar.
9-GEEK'ler en büyük boy cimnastik dolabına sığarken, NERD'ler tüm cimnastik dolaplarına sığarlar.
8-GEEK'ler bowling ayakkabılarını normal ayakkabıları olarak giyerken, NERD'ler ekose desenli şortlarıyla beraber bowling ayakkabısını giyerler.
7-GEEK'lerin bazen şansı yardım eder ve barda telefon numaralarını birine verebilirler, ancak NERD'ler barda sadece URL'lerini verebilirler
6-GEEK'ler SAT'te süper bir skor yaparken, NERD'ler SAT'ı yazanlardır.
5-GEEK'ler kahramanları olarak "Urkel"'i görürken, NERD'ler "Nerdin intikamı" filmlerinin tümünü ilham almak için izlerler.
4-GEEK'ler DWEEBS ile sosyalleşirken, NERD'ler DORKS ile sosyalleşir.
3-GEEK'ler gülerken horuldarken, NERD'ler horuldamaya ek olarak genizden hırıltıda çıkarabilirler (Nickelodeon'da yayınlanan Welcome Back Kotter serisinde Horshack incelenebilir)
2-GEEK'ler lazer silahlarını (Phaser) bayıltmaya ayarlarken, NERD'ler Klingonların ne zaman ortaya çıkacaklarını bilemediklerinden Öldürmeye ayarlarlar
1-GEEK'ler Top 10 listesini okurlar, NERD'ler Top 10 listesini yazarlar :D

GEEK örneği:

NERD örneği:


Kaynak: http://thefunnybone.com/topsubmissions/submit891059295.shtml

Hiç yorum yok: