Yeni Nesil RFID (Gen 2)

Tedarik zincirinde nesnelerin konumunun belirlenmesi ve takibi için RFID nin kullanım oranı artması bu teknolojinin çalışma yapısı ve kullandığı kaynaklar üzerinde odaklanılmasına neden olmuştur.

Bu doğrultuda atılan adımlardan sonuncusu, okuyucu ve etiketler arasındaki iletişimin nasıl sağlanacağını tanımlayan UHF protokolü için geliştirilen bir standart oldu. Bu ikinci nesil hava arayüzü protokolü genellikle “Gen 2” olarak bilinir ve elektronik ürün kodu (Electronic Product Code (EPC)) teknolojisinin yürütücülüğü ile bilinen standartlar organizasyonu EPCglobal firması ile anlaşmalı 60 firma tarafından geliştirilmiştir.

İkinci nesli (Gen2) önemli yapan birkaç unsur vardır. Birincisi, ortaya çıkarılabilecek RFID altyapı elemanlarının, dünya çapında birlikte kullanılabilirliğini de sağlayarak, temellerini oluşturur. Ayrıca şu an kullanılan “Class 0” ve “Class 1” okuyucu ve etiketlerle karşılaştırıldığında daha hızlı okuyabilme özelliği ve kısıtlara karşı daha az duyarlılık gibi işlevsel ilerlemeleri beraberinde getirir. Güvenlik kavramı da daha gelişmiş şifreleme teknolojileri, şifre koruma ve yetkilendirme ile yapılmaktadır.

Hiç yorum yok: